Akut tandvård Jönköping - när olyckan är framme

Det finns olika situationer där man vara i behov av akut tandvård i Jönköping. Du kanske biter i en oliv vars kärna gör så att din tand går av, du kanske halkar och biter av en tand eller också så vaknar du bara en morgon med en fruktansvärd tandvärk.

Ett annat vanligt scenario bakom att man söker akut tandvård i Jönköping handlar om idrott. Ishockey, fotboll, handboll, innebandy - alla typer av sporter där ett kampmoment inkluderas innebär också en risk för dentala skador. Oavsett anledning så måste man ställa sig frågan kring hur det egentligen ser gällande akut tandvård i Jönköping? Finns den möjligheten och i så fall under vilka tider på dygnet?

Här kan vi direkt säga att en kraftig förbättring har skett. Förr kunde man tvingas vänta om man hade oturen att exempelvis slå ut en tand under en helg. Man fick söka sig till akuten - med allt vad det innebar med väntetider - och man kunde ges värktabletter till dess att en tandläkarmottagning öppnat.

Bättre möjligheter till akut tandvård idag

Numera så handlar det om privata initiativ och tandläkare som erbjuder akut tandvård under dygnets alla timmar och som står redo att hjälpa patienter i knipa oavsett när det handlar om. Allt man behöver göra är att ringa ett nummer och sedan har behandlingen av skadan, så att säga, initierats.

Under vanliga vardagar så är det heller inte ovanligt att se att tandläkarmottagningar avsätter speciella tider för mer akuta problem, vilket konkret innebär att man som drabbad går före i kön och snabbt får den vård som krävs för att A) bli av med smärtan och B) eventuellt kunna behålla den tand som exempelvis slagits ut.

Gällande det senare så handlar det om en kamp mot klockan. Ju snabbare man får vård, desto bättre odds att tandläkaren kan få tanden på plats igen.

17 Nov 2022

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.