Ring en tandläkare i Alby med en gång om du har tandvärk

Har du tandvärk som plågar dig? Har du slagit ut en tand eller behöver akut tandvård av något annat skäl? Oroa dig inte, tandläkaren i Alby står redo att behandla dig och lindra din smärta.

Tandvärk? Kontakta en tandläkare direkt

När du upplever intensiv tandvärk är det bäst att agera snabbt och ringa en tandläkare. Du bör inte vänta till imorgon om smärtan är outhärdlig eller om du har skadat en tand. Det gäller särskilt om du har slagit ut en tand! Genom att söka vård så snart som möjligt finns faktiskt chansen att tanden kan sättas tillbaka i munnen.

Många tandläkare erbjuder speciella akuttider för patienter i behov av omedelbar vård. För att boka en akuttid brukar du behöva ringa tandläkarens ordinarie telefonnummer. Den person som svarar kommer att hjälpa dig att bedöma din situation, och om det verkligen är akut kommer du att erbjudas en tid för akut tandvård.

Smärtlindring och rätt behandling hos tandläkaren

Akut tandvård handlar inte bara om olycksfall och utslagna tänder. En erfaren tandläkare kan göra underverk för att lindra akut tandvärk, det vill säga den smärta som du knappt kan stå ut med. Utöver smärtstillande medicin kan tandläkaren hjälpa dig att hitta roten till problemet.

Det finns alltid en bakomliggande orsak till tandvärken som du sällan kan lista ut själv. Tandläkaren kommer att undersöka dina tänder på ett professionellt sätt och ge dig den behandling som du behöver. Genom att identifiera och åtgärda grundproblemet kan du få långsiktig lindring från tandvärk och undvika framtida komplikationer.

Du kan läsa mer kring en tandläkare på denna sida: https://albytandlakare.se/ 

10 Jul 2023

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.