Bättre tandhälsa med tandläkare i Hedemora

Alla mår vi bättre när vi tar hand om våra tänder. Den dagliga tandvården är viktig, men samarbete med tandläkare i Hedemora behövs för att dina tänder inte ska fara illa. Ring för undersökning

Större delen av livet har vi förhoppningsvis tänder. När vi fått våra permanenta tänder i skolåldern har vi redan hunnit skaffa oss goda vanor. Tandborstning och tandtråd lärde vi av våra närstående vuxna – och att vi inte ska äta för mycket socker för ofta vet de flesta.

Under skoltiden och fram till vuxen ålder kan vi få hjälp utan kostnad. Tandvården håller reda på om unga personer behöver hjälp av olika slag. Det är till exempel inget ovanligt att tandställningen behöver korrigeras under uppväxten.

Lokal tandläkare ger smidiga behandlingar

Att ha tandläkaren geografiskt nära är förstås det enklaste och bästa. Att veta att de alltid är redo att hjälpa till ger trygghet – och att få möta samma person likaså. Tandläkaren kan hjälpa dig med alla olika typer av problem som kan uppstå med dina tänder. Allt från olycksfall med tandskador, till blekning av missfärgade tänder.

Ett vanligt besök hos tandläkaren brukar börja med röntgenbilder. Då kontrolleras din tandstatus för att se om några problem verkar finnas. Sedan undersöks tänderna och därefter avgör man om du behöver fler besök. Ser allt bra ut kan du få hjälp med tandsten och rengöring hos en tandhygienist.

Ett besök om året räcker till om du inte har några allvarliga problem utan sköter dina tänder hemma. Enkelt och tryggt. Läs mer om tandhälsa på denna sida: sveaparkstandlakarna.se

30 Dec 2021

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.