Tandläkare Södermalm - vanliga frågor

I Sverige har vi ett system som bygger på att man erbjuds fri tandvård fram till dess att man fyller 23 år. Systemet i sig är bra sett till att alla - oavsett bakgrund och inkomst - kan få fina tänder, en fin tandrad och bra förutsättningar för en god munhälsa och friska tänder.

Det finns emellertid också problem sett till att många, i samband med att 23-årsdagen närmar sig, också börjar strunta i kallelsen. Att betala för en tandläkare på Södermalm blir inte lika intressant och i och med detta så kommer också framtida problem. Genom att ignorera en kallelse från en tandäkare på Södermalm så tar man också ett, mer eller mindre, aktivt beslut i att skaffa sig höga kostnader längre fram.

En tandläkare är en investering

Att regelbundet besöka en tandläkare är, tillsammans med daglig tandborstning, den bästa försäkring man kan skaffa sig för att A) slippa kostnader för akuta skador och B) för att få behålla sina tänder genom hela livet. Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om tandläkare i övrigt och där du förhoppningsvis får lite nya kunskaper - enligt följande:

Är det dyrt att besöka en tandläkare på Södermalm?

Det beror dels på vilken behandling det handlar om - men även vilken tandläkare du väljer. Man har som privat tandläkare en möjlighet att sätta egna priser, vilket gör att skillnaderna kan vara ganska stora mellan olika utövare. Du tjänar på att jämföra innan!

Kan jag få estetisk tandvård utförd?

Ja, och det är idag en väldigt stor grej hos gemene man. Idag ser man att tandläkare dels erbjuder en massa olika behandlingar inom estetisk tandvård - och att man även gör detta till ganska humana priser om man jämför med hur det såg ut tidigare.

Är jag bunden till en och samma tandläkare?

Nej, du kan byta tandläkare och du kan göra det precis när du vill. I Stockholm har du också ett väldigt stort urval och kan med fördel se över dina alternativ om du är missnöjd med din ordinarie tandläkare på Södermalm.

11 Mar 2024

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.