Klinikstol – avgörande för en bra upplevelse

Både patienten och den som utför behandlingen har stor nytta av en bra klinikstol. Det gör att behandlingen kan ske på ett både enklare och bekvämare sätt än vad som annars vore möjligt.

En klinik är inte särskilt mycket utan en stol. Det spelar egentligen inte så stor roll vad det är för klinik. Om det så är en tandläkarklinik eller en klinik för att fixa naglarna. Patienterna går till kliniken på många premisser. Men en av de viktigaste premisserna är förstås möjligheten att få lov att sitta ned under behandlingen. Som patient förväntar du dig att du kan få slå dig ned i en ergonomisk och bekväm klinikstol. Att sitta obekvämt ska inte behöva vara en av sakerna man oroar sig över när man ska laga hål i tänderna eller få någon annan slags vård.

Klinikstol som underlättar för alla

Det finns fler fördelar med att ha en bra klinikstol. Fördelar som tilltalar dig som jobbar på kliniken. Om du till exempel är tandläkare är det naturligtvis mycket enklare att få en bra jobbposition om patienten kan ligga eller sitta i en stol med funktionerna att kunna anpassa patientens position. Jämför det med om patienten skulle stå upp. Det hade varit väldigt ansträngande. Dels för patienten, men inte minst även för dig som utför behandlingen. Att investera i en bra klinikstol är därför avgörande för hela verksamheten. Men som sagt, det ska inte vara vilken stol som helst. Den ska vara både ergonomisk och praktisk för alla inblandade.

15 Feb 2022

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.