Gör något åt tandsmärtor

Tandvärk ska man inte ignorera. Det bör man kontakta tandvården om och få en koll på. Är det en akut tandläkartid som behövs finns det akuttandläkare att kontakta från Norrland till Skåne.

Ljuvliga Skåne är väl värt ett besök. I Skåne återfinns en internationell atmosfär som inleddes redan när Skåne var danskt. Det finns många skånska pärlor som man bör besöka.

Utöver det är också ett tips att smaka de kulinariska specialiteterna som åtnjuts i Skåne. Ål är en av de speciella skånska rätterna, gärna luad ål som innebär grillad eller rökt ål med skinn. Andra kulinariska favoriter är musten från Österlen eller en portion rökt sill från ett av sillrökerierna. Ett av de givna stoppen på den skånska färden är Malmö. När man sett på sevärdheter som Turning torso eller den vackra Pildammsparken kanske det kurrar i magen.

Låt både öga och gom få njuta

När hungern suger i magen är Malmös nationalrätt falafel ett givet tips till lunch eller middag. Vill man ha något sött till efterrätt efter maten kan man sikta in sig på ett fik där de serverar skånsk spettekaka. Många icke-skåningar brukar bli förvånade över att det är en hård bit kaka och risken är att man biter hårdare än man tror.

Biter man till för hårt i spettekakan är risken att man biter av en tand! Då behöver man besöka en akuttandläkare i Malmö innan man fortsätter sin skånska resa. När tandläkaren har lagat problemen man har med tanden kan man fortsätta att avnjuta ljuvliga Skåne.

20 Apr 2021

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.