Har du gluggar i ditt leende

Värker dina tänder eller har du tendens till tandsten? Kanske har du ont i ditt tandkött och undrar varför? Har du funderat på att ta hjälp med dina tänder, men vet inte vart du ska vända dig?

Någon gång har du säkert besökt en tandhygienist för att lära dig att ta hand om dina tänder, eller hur? Kanske hos en tandläkare som barn blev du skickad vidare för tandhygien. Idag kan du välja att vända dig till en professionell klinik med tandhygienister. Här kan du få hjälp med i princip allt som du behöver hjälp med kopplat till dina tänder. Kanske behöver du ersätta gammal amalgam med nya fina lagningar. Eller kanske vill du bleka dina tänder. Estetisk tandvård av olika slag och även lagningar. På en klinik för tandhygienister finns vanligtvis även tandläkare som utför vissa ingrepp. Vilken typ av hjälp tänker du på när du tänker tandhygienist?

Hur hittar du den hjälpen

För att enkelt hitta den hjälp du behöver, börja med att googla något som “tandhygienist i solna”, då får du träff på inom ditt närområde. Är det så att du är i behov av akut tandvård och har väldigt ont kan det vara en god ide att vända sig till en privatklinik som gärna gör plats för nya kunder. Akut tandvård handlar ofta om att något gått sönder. Kanske har du bitit sönder en lagning eller en brygga, alternativt bro, och behöver hjälp snarast. Har du mindre akuta ärenden eller önskemål så är du lika varmt välkommen att boka en vanlig mottagningstid. Har du årliga kontroller så kommer kallelsen per automatik.

När du besöker din tandhygienist

Låt säga att du är en trogen kund hos din tandhygienist i Solna. Du har gått på samma klinik i många år och trivs otroligt bra med just den person du brukar träffa. Då vill du troligen rekommendera samma klinik till vänner och bekanta. Vad har du varit mest nöjd med? Mottagande, lagningar, all extra service och kanske de otroligt snygga tandimplantaten som du har fått hjälp med. Troligen kan du rekommendera just den trevliga tandhygienist du så gärna går till. Hela atmosfären och det lugn du känner när du kliver in i deras lokaler är det som kanske gör att just du återkommer. Eller kanske är din favorit Air Flow behandlingen som avlägsnar alla beläggningar och missfärgningar med hjälp av en enkel spray. En smärtfri behandling som finns i flera goda smaker.

19 Sep 2020

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.