Hjälpmedlet som verkar i det tysta

När en behandling tar lång tid kan det vara extra skönt ifall den går att göra utan att alla runt omkring kan se vad som pågår. Det kan vara extra viktigt om det handlar om tandkorrigering.

Den som har tänder som sitter fel kan få problem av flera olika slag. Om tänderna sitter väldigt fel så kan det innebära att man får svårt att tugga eller att man sluddrar när man talar. Men även om felen är mindre så kan de ändå innebära att mat fastnar mellan tänderna eller att det är svårt att göra rent. Och även om felen inte är funktionella så kan kosmetiska felaktigheter i tandraden innebära att man inte vill le fullt ut, vilket medför en sänkning av självförtroendet och livskvaliteten.

Flera olika valmöjligheter

För att få en perfekt tandrad kan man behöva göra operationer, eller så kan man behöva göra en operation först och sedan en tandkorrigerande åtgärd. Som tandkorrigerande åtgärd kan man också välja mellan flera olika typer av tandställningar. Det kan vara synliga tandställningar som man använder sig av under flera månaders tid. En variant som man endast använder under nattetid, eller som går att ta ut när man äter. Eller så kan man välja en osynlig tandställning som invisalign i Göteborg. Den bästa tandkorrigeringen är ju den som blir av och om man inte vill ha tandställning för att den syns, så är det inte längre ett argument. Det finns numera en tandställning för alla bärare.

29 Dec 2020

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.