Hotta upp leendet med skalfasad

Skäms du över skadade eller missfärgade tänder? Istället för att lida ska du kolla upp olika behandlingar din tandläkare kan hjälpa dig med. Med dagens teknik och material finns lösningar.

Har du kanske aldrig hört talas om en skalfasad tidigare? Kanske tror du att det är något som har med hus och byggnader att göra. I princip så är det precis så, men istället för att klä fasaden på ett hus så klär du över missfärgade tänder med ett tunt porslinsmaterial.

För att fästa en skalfasad på din tand behöver dess yta slipas ner lite och ruggas upp. Därefter fäster tandläkaren en fasad som gör att din tand ser helt och fin ut och som om den aldrig varit något annat. Låter det som något för dig? I så fall ska du konsultera din tandläkare. Att sätta in skalfasad på samtliga synliga tänder kan vara relativt kostsamt men väl värt om det är något som får dig att må bättre.

Hur det kan kännas

Är det så att du skäms för dina tänder? Har dina tänder fläckar eller är de missfärgade av rökning eller kaffedrickande? Kanske är det så att du inte vill le. Att du undviker att skratta bara för att du inte vill visa dina tänder. Om situationen är sådan så ska du definitivt rådfråga din tandläkare gällande skalfasader i Malmö. Kanske finns det avbetalningsplan eller subventioner som gäller just för dig.

Om du så att säga får ditt leende och ditt liv åter så är det en enormt väl värd investering. Den kan få dig att må bättre, prestera bättre och snabbt tjäna in de slantarna. Att skratta och le och våga vara glad är en väsentlig del av livet och en galet stor faktor som inverkar på din livskvalitet.

Konsultation innan du bestämmer dig

Funderar du på att investera i skalfasader för dina tänder eller någon liknande lösning bör du boka en konsultation hos din tandläkare. Vanligtvis kan du få en konsultation innan du bestämmer dig. Ett ungefärligt kostnadsförslag för ett normalt ingrepp med skalfasader ligger mellan 6000 och 9000 kronor.

Tandläkaren hjälper dig att bedöma om skalfasad är lämpligt för dig eller om det finns andra lösningar som lämpar sig bättre eller är mer prisvärda. Oavsett vad ni kommer fram till ska du verkligen ta dig en ordentlig funderare. Det är ett stort och ett viktigt beslut om ditt skratt och din glädje hänger på det.

15 Nov 2020

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.