Invisalign - en revolutionerande tandställning

Få detaljer i vårt utseende har en sådan påverkan på hur vi upplevs som våra tänder. Det är med hjälp av tänderna vi ler. Ett leende kan i sin tur, i allra högsta grad, påverka det intryck vi ger. Handlar det om ett första intryck så kan ett leende bidra till att man upplevs som en positiv, glad och engagerad människa. Ler man inte så blir man per automatik sedd som en butter, introvert och sur person. Det är svårt att sudda ut. Man får, som bekant, bara en möjlighet att ge ett första intryck.

Alla har inte det bländvita leendet man ser i reklamen, på film eller i modetidningen. Långt därifrån. Vissa har gulare tänder, andra har tänder som är mindre, som är sneda eller som på något annat sätt skiljer sig från den gängse mallen. Det kan ligga personen i fråga i fatet: man vågar - vill inte! - le och man vill ogärna visa sina tänder för omvärlden.

Idag finns det bättre lösningar för att reglera exempelvis sneda tänder eller tänder som har längre mellanrum i förhållande till nästa tand. Invisalign är en sådan lösning som kommit att förändra hela marknaden. Det handlar nämligen om en tandställning som är nästintill osynlig.

Den osynliga tandställningen för dig i Malmö

Invisalign erbjuds som behandling hos tandläkare från norr till söder - Kiruna till Malmö - och för personer som har problem med exempelvis sneda bett och tänder. Det som förr var legio var en renodlad tandställning. En så kallad räls. En sådan fungerar toppen - tänderna blir raka och regleras till det mål man har. Men, det handlar också om en lång period av vantrivsel. Få personer som haft en räls ser tillbaka på den tiden med värme och lycka. Många barn och ungdomar beskriver den som väldigt tuff där glåpord och - ibland - ren mobbning förekommit.

Invisalign fungerar på samma sätt - med utan att synas. De skenor som används dagligen - 22 timmar om dygnet - ger samma effekt, men i och med att de är transparenta så kommer ingen annan att se att man får sina tänder reglerade. Det är en perfekt lösning för dig som exempelvis bor i Malmö och vill komma till bukt med dina tänder på ett effektivt sätt som vuxen. Invisalign gör detta utan att någon annan vet det. Samma sak gäller för barn och ungdomar: invisalign fungerar även där.

Invisalign i Malmö - hitta en klinik

Man ska emellertid veta att det också bär en kostnad. För vuxna är det knappast en nyhet - där kostar all tandvård pengar. Men för barn och ungdomar så kommer det också att kosta. Normalt så är tandvård gratis för dessa. Det gäller dock konventionella metoder - räls exempelvis - och inte, ännu, för Invisalign. I exempelvis Stockholm så har Landstinget emellertid börjat göra vissa undantag för detta: man kan söka om tandvårdschecken även för denna behandling. Huruvida detta är möjligt i exempelvis Malmö går att kolla upp.

Klart står att det är en behandling som är värd att betala för. Är du vuxen och upplever att ditt bett eller dina tänder står i vägen för din egen utveckling så är Invisalign definitivt värt att betala för. En cool detalj är att du hela tiden kan följa utvecklingen. Skenorna byts varannan vecka och har en teknologisk lösning som gör att du kan se - via en app - hur dina framsteg ser ut. Vid konsultationen kan du även se - via 3-D-mallar - hur det färdiga resultatet kommer att bli. Du får således en väldigt häftig resa fram till målet. Se till att undersöka vilken klinik i Malmö som erbjuder Invisalign: du kommer inte att ångra dig.

Här hittar du ytterligare information om denna behandlingsmetod: https://www.invisalignmalmö.se

10 Sep 2020

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.