Nya tänder i storstadens brus

Det kan vara tufft att slå ut tänder i en olycka. Men med rätt vård kan du få tillbaka dina tänder igen. Kanske får du till och med snyggare tandrad än vad du hade innan dina tänder slogs ut.

När olyckan är framme så kan vad som helst ske. Kanske klarar du dig utan en skråma från en mycket allvarlig olycka. Eller så råkar du mycket illa ut vid en liten olycka. Så kan det till exempel gå när du slår ut en eller flera tänder.

Det kan vara något så enkelt som att ditt barn slår upp huvudet mot din mun. Eller att du råkar slå i tänderna med kaffemuggen. Vips så går en tand av eller slås ut helt och hållet. Och om det sker på det viset så är det också mest troligt att det är en framtand som syns mycket väl.

Fördelen med att bo i en storstad

Bra vård kan du få precis var du än bor i landet. Men om du vill ha vård nära så är det enklare om du bor i en storstad. Där har du även mer att välja bland, och kan hitta specialister av olika slag. Har du blivit av med en tand och vill få ett tandimplantat så är det lätt att ordna. Det kan vara så att implantatet behöver fästas på lite olika sätt, beroende på om käkbenet skadats där tanden satt. Men det finns alltid sätt att skapa nya tänder i din mun. Mer om tandimplantat hittar du på denna sajt: tandimplantatmalmö.se/

12 Apr 2021

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.