Skapa ett vackrare leende

Har man en tandrad som man är missnöjd med så finns det många sätt att förbättra den på. Här kommer tips på åtgärder som finns för att förbättra utseendet på tandraden och få vackrare leende.

Om man har en tandrad som man är nöjd med så är det lätt att tro att tandvård är något som bara behövs när tänder går sönder, tappas eller får hål. Eller när det uppstår smärta i tänder eller tandkött. Men för den som har tappat en tand, har tänder som sitter för tätt eller för långt ifrån, tänder som är ovanligt skapade eller som har en missfärgning är det annorlunda. För dessa patienter kan det ge en påverkan som innebär en kraftig sänkning av livskvaliteten och som därför behöver åtgärdas.

Val att göra

Först och främst ska man ta kontakt med någon som arbetar med tandvård inom det estetiska området, om man är missnöjd med sin tandrad. Men det går även att börja med att prata med sin tandläkare för att få tips och råd på vem som finns att anlita.

Vid ett besök hos någon som arbetar med kosmetiska åtgärder inom tandvård så kan man sedan få veta vilka olika behandlingar som går att utföra. Det kan vara implantat, korrigeringar, skalfasader eller något annat som kan göra att man som patient kan uppnå sitt önskade resultat. Därför är det viktigt att man inte går och drar på bekymmer av något slag utan tar kontakt med tandvården för råd och hjälp.

2 Dec 2020

Tandvårdstips är en sida om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder under hela livet. Friska tänder är viktiga för hela kroppens hälsa, så det är värt att ge lite extra kärlek och omsorg till just munhälsan.

Regelbunden tandborstning och tandläkarbesök är förstås grunden för att tänderna ska må bra, men det finns fler faktorer som påverkar hur tänderna mår. Till exempel så kan din kost och rökning eller snusning påverka tandhälsan.

Vi ger dig information om hur du förebygger problem, skriver om nya behandlingar och framsteg inom tandvård och hur du hittar en riktigt bra tandläkare i din närhet.